onsdag den 1. december 2010

Kortprosa

Jeg går og roder lidt med kortprosa i min fritid. Det er en fantastisk dejlig form, fordi den er så umiddelbar og hurtig. Jeg bruger det som en slags notesbog der giver form til løsrevne ideer. Af og til rummer de korte tekster ting som jeg kan bruge både som elementer i romaner eller som udgangspunkt for malerier. I den kommende tid vil jeg drysse nogle af mine kortprosatekster ud over bloggen med ujævne mellemrum. Her kommer det første drys:


Den negative nat
I den negative nat er himlen blændende hvid og måneseglet dybsort. I den negative nat er kvinderne klædt i korte, hvide kjoler og mændene i hvide jakkesæt, sorte skjorter og hvide slips. Deres smil er sorte månesegl. De vender det sorte ud af øjnene, der med deres små kridhvide pupiller gennemborer en som laserstråler. I den negative nat er der kulsort indendørs. Avisens blændende hvide bogstaver gør der muligt at læse uden brug af lys. Hvert ord, hvert bogstav, hvert punktum skal indoptages og nydes i fulde drag. Men de negative nætter er blevet sjældnere, nu hvor polerne vender og alt ændrer sig. Det er en skam. En stor skam.

2 kommentarer:

  1. Niels skriver: Spændende. Hvis der er verdener, der består af lutter antipartikler, findes der måske også verdener der er negative. Solsystemer med sorte sole.

    SvarSlet
  2. Yep. Det gør der garanteret. Og tænk hvis sne var sort.

    SvarSlet