onsdag den 26. januar 2011

Mentale horisonter

Så er det på fredag der er fernisering på Det Hemmelige Galleri i Herning.
Mand går ned. 70 x 110


Se mere her:
Det Hemmelige Galleri


Pressemeddelelsen lyder:

Den mentale horisont begynder i Herning

To spændende kunstnere med jyske rødder skildrer virkeligheden i et sært univers

Af Gorm Albrechtsen

Verden kan anskues oppefra eller fra neden, fra højre eller fra venstre, i sort-hvid eller farver. Virkeligheden har mange vinkler, og set gennem vågne øjne bliver den til endnu mere med flere dimensioner.
Det skildrer to kunstnere på årets første udstilling i Det Hemmlige Galleri i Herning. Ud over fælles evner og vilje til at boltre sig i vilde udtryksformer har de en tilknytning til det midtvestjyske til fælles. De har også begge været tilknyttet lokale trykte medier i Herning.
Krads i overfladen
Nu får Bill Bach og Søren Jessen fælles 2011-afsæt med udstillingen ”Mentale Horisonter” fra 28. januar til 5. marts. Ferniseringen i galleriet falder dermed sammen med årets store ART-kunstudstilling i Herning Kongrescenter. Nu skal man ikke af dette fællesskab tro, at de gør brug af samme teknik og udtryksformer. Det er langtfra, men de er fælles om at skildre virkeligheden ved at give den deres eget præg.
Søren Jessen bekender sig til en SUBrealistisk undervirkelighed, som kunstneren når frem til ved at kradse i overfladen og gå i dybden. Det gør også hans karakteristiske skikkelser i det SUBrealistiske univers.
De bredeste skuldre
-Manden med det lille hoved, små hænder og små fødder og kolossalt brede skuldre er gribende, synes kunstneren. Manden kan ikke stå særlig stabilt, og er da også faldet på nogle af malerierne.
Mennesket er i virkeligheden ikke særlig stabilt – mentalt set, fastslår Søren Jessen. Selv dem med de bredeste skuldre rummer usikkerhed og angst. Indenunder har de sikkert de smalleste skuldre.
Det føles godt
Bill Bach har fundet inspiration blandt mange accepterede som ikke-accepterede kunstformer, og boltrer sig i udtryksformer som grafitti, typografi, computerspil, street art og mode. Hans første større udstilling viste inspiration af amerikansk pop-surrealisme, og på udstillingen Cartoon i galleriet i april 2009 skildrede han et amerikansk tegneserie-univers med velkendte helte- og skurkeskikkelser.
-Jeg har temmelig svært ved at formulere, hvad og hvorfor jeg maler. Men jeg maler helt klart fordi det føles godt og rigtigt, og fordi jeg simpelthen ønsker at blive bedre, siger han.
Tema fra samtiden
Billederne på udstillingen er overvejende malede collager. De bliver til på den måde, at Bill Bach først laver en skitse af elementer fra aviser og blade. De sættes sammen til nye motiver og billeder, som han så maler ud fra. Stilen er en blanding af traditionelle maleteknikker, graffitti og street art. Det er billeder man som beskuer godt kan bruge tid på.
-Mine temaer er fra min samtid, erklærer Bill Bach.
Fakta
Søren Jessen. Født 1963 i Sønderborg, student fra Herning Gymnasium 1982 . Deltog samme år i den censurerede kunstudstilling Forår 82 i Herning. Tegnede karrikaturtegninger af lokale personligheder til Herning Bladet. Har siden 1990 skrevet 39 bøger og illustreret endnu flere. Modtager af Kulturministeriets Illustratorpris i 2000, Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium og den østrigske børne- og ungdomsbogpris 2010.
Fakta
Bill Bach. Født 1972. Var i begyndelsen af 1990’erne elev på Herning Folkeblad, blev siden grafiker i Ikast og printdesigner i Brande. Har i København udført en række grafiske og designmæssige opgaver, og været repræsenteret på gruppe- og solo-udstillinger, senest i 2010 på Region Midtjyllands censurerede efterårsudstilling og samme år med soloudstillingen Grafitti ved Skive Ny Kunstmuseum.

20 kommentarer:

 1. billedet burde hedde : man(d) står i vejen
  af big L

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæft du er klog , det er skide sjovt.

   Slet
  2. Wow hvor jeg jeg elsker big L. Har lige google mig til at hun er stor kunstner i Japan, men man kan da undre sig over hvordan hun har lært dansk. dette burde på viralt. Kæft hvor jeg nærmest sked i bukserne af grin. Tak big L for et smil på læben.

   Slet
 2. Jeg giver ærligt stort bifald til big L. Fantastisk humor det menneske har fået sig. Jeg støtter 110 procent. KH Den glade Søren piskeris.

  SvarSlet
 3. Halooo mi name is Big l. ich kommen fru japana, und ich libe pompritten. Jarrrrr.

  SvarSlet
 4. Ej hvad er det big L der skriver. Gud hvor jeg elsker din kunst.

  SvarSlet
 5. Tjekaa mit nue billede. min futylknina af munalise
  Big L. Mitte nueste vheker hede muna lise , og ka købes på amazonne

  SvarSlet
 6. Maria lumske mås her ! Jeg ved du er skør big L du maler med olie maling. Du har den fedeste atitude mødte dig på Ching dan festival i maj. See ya

  SvarSlet
 7. Nu stopper dette vanvittige svineri. Big L findes på ingen måde, og dem der har gjort grin med dette burde øjeblikkeligt meldes til politiet. Hilsen politiets forretningstjeneste.

  SvarSlet
 8. Luna Lindholm brittingsgård her:) Det er rigtigt at denne berømthed Big L har malet med oliemaling gennem flere år og er nu lidt kuk kuk skør i hovedet. Jeg giver politiet ret i at disse børn skal meldes for at have udgivet sig for at være big L, men prøv nu loge at læse dette igennem. Tilfældigt stødte jeg på denne hjemmeside og har aldrig grint så meget. Børnene burde meldes, og derefter blive komikere, bare min mening. Ingen sure miner. Kontakt mig gerne på min instagram LunaLindholm. Vil gerne møde flere fantastisk sjove mennesker som disse. Kh En mor som har scorret sig en god godnathistorie:)

  SvarSlet
 9. Was ist dass. dass ist numsegass. Ej sorry skulle bare lige fyrre den af.

  SvarSlet
 10. Jeg syntes det er respektløst, og det kommer til at stoppe fra idag af. Når jeg siger der skal være ro så skal der være ro.Hvis lidt hensyn.Jeg gider ikke råbe. Vi skal prøve at hjælpe hinanden med at skabe den her ro. Det gider jeg ikke, okay.

  SvarSlet
 11. jeg elsker grise som spiller fodbold. Gud hvor er jeg entelig sjov.

  SvarSlet
 12. Gud hvor jeg ønsker mig en pony.

  SvarSlet
 13. Pinguinserne er nuddede i <zoo OKAY !!!!!

  SvarSlet