lørdag den 14. juni 2014

Mesterlig ungdomsromanI »Dødshacket« præsenterer Søren Jessen et interessant fremtidsscenarie. Plottet udspiller sig i en teknologisk avanceret fremtid, der alligevel er sært genkendelig, selvom meget har ændret sig. 
Søren Jessen leger på mange måder med tanken om, hvordan verden med tiden vil komme til at se ud, hvis vi fortsætter ad den kurs, der fastsættes i dag. 
... Dét tankeeksperiment fungerer eminent som kulisse til bogens dynamiske og uforudsigelige handling. Man accepterer med det samme plottets præmisser og lærer mere og mere om den verden, det udspiller sig i, i takt med at fortællingen skrider frem. Det er mesterligt komponeret fra Søren Jessens side, og man kan ikke undgå at blive opslugt af både handling og fremtidsverden. 
... Der opstår både smuk og tankevækkende symbolik i mødet mellem menneske og robot, samtidig med at bogen også er et realistisk bud på, hvad der egentlig foregår i hovedet på en 13-årig dreng. 
Søren Jessen har med andre ord begået en gennemført, gennemtænkt og gribende ungdomsroman, som vil begejstre både piger og drenge i de tidlige teenageår. En meget lovende start på science fiction-trilogien »Det blå blod«.

Mette Christensen - Aarhus Stiftstidende

Ingen kommentarer:

Send en kommentar