torsdag den 27. januar 2011

Download Zambesi som ebog - gratis

Ebøgerne er på vej og både bogbranchen og bogkøberne er stadig ved at forsøge at finde ud af hvordan de skal  håndtere det. Men det er forfatterne også. Selv ser jeg en mulighed for at få pustet nyt liv i for længst døde bøger. Tag en bog som Zambesi - min debutroman for voksne der udkom i 2000. Den fik en fantastisk modtagelse, men solgte ikke specielt godt og findes nu ikke længere på markedet. Og ingen forlag vil nogensinde genudgive den som papirbog. Men hvorfor ikke genudgive den som ebog? Det kan gøres næsten omkostningsfrit. Jeg har fået forlagsretten tilbage på flere af mine gamle bøger og har planer om at sende dem ud som ebøger. Jeg har eksperimenteret en del med epub formatet og efter mange eksperimenter er det lykkedes at lave en fornuftig version af Zambesi. Den ligger til gratis download her: http://mallebuh.dk/zambesi.html
[EDIT] Den kan ikke længere downloades gratis, men på ovenstående link kan man hente et gratis uddrag af bogen.

4 kommentarer:

  1. Godt initiativ, og den er fluks downloadet, til jeg får købt mig en læser :).
    Har du evt. overvejet at podcaste den? Indtale den selv kapitel for kapitel og lægge den på nettet?

    SvarSlet
  2. Ja, jeg har overvejet mange forskellige ting i forbindelse med at få pustet nyt liv i nogle af mine ældre bøger. Jeg er dog lidt bekymret for at lægge det hele ud til gratis afbenyttelse. Det er ikke holdbart at kunstnere ikke bliver betalt for deres arbejde. Jeg undersøger for tiden muligheden for at lægge e-bøger ud på Android Market eller App Store, men det er ikke så ligetil. Endnu.

    SvarSlet
  3. Amerikaneren Cory Doctorow har skrevet en del om det med at dele sine ting på nettet. Det er naturligvis med baggrund i amerikanske forhold, men jeg synes alligevel, at han er rimeligt intelligent at lytte til.
    Han frigiver stort set alle sine udgivelser under en Creative Commons licens, der gør, at folk må kopiere dem og evt. lave nye udgaver af dem, så længe de ikke tjener penge på det. Det gør, at folk f.eks. laver tegneserier over hans ting, så flere lærer dem at kende og evt. får lyst til at bruge penge på de fysiske udgaver.
    Ham er jeg kun stødt på, fordi hans ting ligger på nettet (bl.a. podcaster han selv sin ting), og jeg har købt flere af hans bøger.

    SvarSlet
  4. Tak for tippet, Janus. Jeg vil undersøge det nærmere. Men som du selv er inde på, så er forholdene i DK helt anderledes end i USA. Jeg tror ikke markedet herhjemme er stort nok til, at der vil opstå en fankultur, der arbejder videre med ens tekster og er i stand til at skabe en buzz omkring dem.

    SvarSlet